Sziasztok!
Egy barátom tegnap egy csodás képet postolt facebook-ra, hát én rögtön el is kértem a receptet, és ma meg is főztem, íme a csilis csirke – vagyis ahogy én készítettem: házi bazsalikommal, házi erős paprikával és baconnel … nyammi !!!
Könnyen és gyorsan elkészíthető, pikáns és nem utolsó sorban: egészséges !!!
CSILIS CSIRKE
szalonnával, bazsalikommal és csili-/erőspaprikával
előkészületek: 5 perc
elkészítési idő: ~ 20 perc
nehézség: */****
árkategória: */****
Hozzávalók 4 személyre:
§ 2 csirkemell
§ bazsalikom
§ erőspaprika / csilipaprika / csili
§ bacon (8-10 vékony szelet)
§ 2 répa
§ fűszer: bors, majoranna, oregano…
§ köret: spagetti tészta
Elkészítés:
§ A csirkemelleket szeletekre vágjuk (én hosszabb csíkokra vágtam), megszórjuk hús-fűszersóval, majd beleforgatjuk olívaolajba (vagyis bepácoljuk)!
§ Így, ahogy van (nem csak a húsokat, hanem a páclét is) beleöntjük egy előmelegített serpenyőbe, és közepes fokozatra (vagy magasabbra) kapcsolunk!
§ Hozzáadjuk a bacon csíkokat!
§ 2 répát megpucolunk és hozzáadjuk!
§ Házi morzsolt csilipaprikával vagy egyszerűen erőspaprikával kenegessük meg a húsokat, és forgassuk át az egész tálat!
§ ~15 perc múlva (mikor a husi átsült) pár bazsalikomlevelet is hozzáadunk, vagy ha nincs otthon, fűszerezzük meg morzsolt bazsalikommal, oregánóval, majorannával (vagy ezekkel együttesen).
Kicsit felkapcsoljuk a tűzhely fokozatát, hogy a husi és a bacon kicsit megpiruljon, és már kész is!
Köretnek én a spagetti tésztát választottam.
TIPP:
§ Tálalás után a megmaradt olívaolajos-csilis „lével” öntsük le az ételünk!
§ Ha még így is marad (nekem szerencsére maradt bőven), pirítósra kenve fantasztikus kísérője az ebédünknek! (Én meg is kívántam hozzá, hasonló lesz, mint a bruscetta.)
§ Igyunk az ebédünk után sokat, mert nem könnyű étel, de fantasztikusan finom!
§ Tálaláskor díszítsük pár friss bazsalikomlevéllel!
És kész is, jó étvágyat! J
A receptet köszönöm barátomnak: Zsoltinak!