HTML

Sophie's Kitchen

Sziasztok! A nevem Sophie, 23 éves vagyok. Blogom az egészséges életmódról szól, vagyis hogy: Hogyan éljünk minden nap egészségesen a táplálkozás és a sport által! Találtok majd itt hasznos tanácsokat, egészséges ételek receptjeit és sport tippeket! Olvassátok és éljetek velem együtt egészségesen!

Friss topikok

Archívum

2011.09.20. 15:36 Sophie's Kitchen

Csilis csirke

Címkék: csirke recept csili

Sziasztok!

 

Egy barátom tegnap egy csodás képet postolt facebook-ra, hát én rögtön el is kértem a receptet, és ma meg is főztem, íme a csilis csirke – vagyis ahogy én készítettem: házi bazsalikommal, házi erős paprikával és baconnel … nyammi !!!

Könnyen és gyorsan elkészíthető, pikáns és nem utolsó sorban: egészséges !!!

 

CSILIS CSIRKE

szalonnával, bazsalikommal és csili-/erőspaprikával

 

előkészületek:   5 perc

elkészítési idő:  ~ 20 perc

nehézség:         */****

árkategória:      */****

Hozzávalók 4 személyre:

§  2 csirkemell

§  bazsalikom

§  erőspaprika / csilipaprika / csili

§  bacon (8-10 vékony szelet)

§  2 répa

§  fűszer: bors, majoranna, oregano…

§  köret: spagetti tészta

 

Elkészítés:

§  A csirkemelleket szeletekre vágjuk (én hosszabb csíkokra vágtam), megszórjuk hús-fűszersóval, majd beleforgatjuk olívaolajba (vagyis bepácoljuk)!

§  Így, ahogy van (nem csak a húsokat, hanem a páclét is) beleöntjük egy előmelegített serpenyőbe, és közepes fokozatra (vagy magasabbra) kapcsolunk!

§  Hozzáadjuk a bacon csíkokat!

§  2 répát megpucolunk és hozzáadjuk!

§  Házi morzsolt csilipaprikával vagy egyszerűen erőspaprikával kenegessük meg a húsokat, és forgassuk át az egész tálat!

§  ~15 perc múlva (mikor a husi átsült) pár bazsalikomlevelet is hozzáadunk, vagy ha nincs otthon, fűszerezzük meg morzsolt bazsalikommal, oregánóval, majorannával (vagy ezekkel együttesen).

Kicsit felkapcsoljuk a tűzhely fokozatát, hogy a husi és a bacon kicsit megpiruljon, és már kész is!

 

Köretnek én a spagetti tésztát választottam.

 

TIPP:

§  Tálalás után a megmaradt olívaolajos-csilis „lével” öntsük le az ételünk!

§  Ha még így is marad (nekem szerencsére maradt bőven), pirítósra kenve fantasztikus kísérője az ebédünknek! (Én meg is kívántam hozzá, hasonló lesz, mint a bruscetta.)

§  Igyunk az ebédünk után sokat, mert nem könnyű étel, de fantasztikusan finom!

§  Tálaláskor díszítsük pár friss bazsalikomlevéllel!

 

És kész is, jó étvágyat! J

 

A receptet köszönöm barátomnak: Zsoltinak!

komment

süti beállítások módosítása