Sziasztok!
Tegnap mondtátok, hogy ideje kicsit „színesítenem” a blogom, és legyen végre egy recept is, ezért íme! Ezt a végtelenül egyszerű ételt Náncsi nénitől tanultam úgy 10 éve és azóta a család nagy kedvence! Elkészítése pofonegyszerű, kevés dolog kell hozzá, gyorsan készen van és biztos vagyok benne, hogy mindenkinek ízleni fog!
PÁSZTORÁBRÁND
előkészületek: 15 perc
elkészítési idő: ~ 60 perc
nehézség: */****
árkategória: */****
Hozzávalók 4 személyre:
§ 1 csirkemell
§ kb. 1 kiló krumpli (8-10 normál krumpli)
§ 1 kígyóuborka
§ 4-5 paprika
§ 4-5 paradicsom
§ fél cukkini
§ 2 hagyma
§ 3-4 piros/sárga/zöld csemegepaprika (az a nagy húsos)
Elkészítés:
§ Kapcsoljuk be a sütőt!
Míg felmelegszik (kb. 10 perc) addig felvágjuk a zöldségeket!
§ Fogjuk a zöldségeket, és vágjuk fel őket apró darabokra illetve kockákra. Ízlés szerint annyit rakjatok belőlük, amennyit gondoltok, és abból, amelyiket szeretitek. A feldarabolt zöldségeket egyből beleönthetitek az első tepsibe.
Mehet is a sütőbe!
§ Fogjuk a csirkemellünk, és kis kockákra/darabokra vágjuk. (én úgy 1,5x1,5-2x2 cm-es darabra szoktam)
§ Egy kis olívaolajjal leöntjük, és megszórjuk szárnyas fűszersóval. (vagyis bepácoljuk)
Hozzáadjuk a sülő zöldségekhez! Forgassuk össze az egészet és vissza a sütőbe!
Én ezután 30 percig szoktam sütni, de néha (10-15 percenként) forgassátok össze és mikor jónak tűnik, kóstoljátok meg a husit!
Míg a sütőben sül, fogjuk a krumplit!
§ Ezt is kockázzuk/daraboljuk fel és rakjuk bele egy másik (kicsit kivajazott) tepsibe!
(Megsózhatjátok, de szerintem ne!)
Mikor készen van a husis-zöldséges tepsi (mikor kiveszitek takarjátok le alufóliával, hogy ne hűljön ki nagyon), betehetjük a krumplit is! Ez is kb. 30 perc, közben néha forgassátok ezt is meg!
Akkor lesz kész, mikor szép barnás!
Ha kész a krumpli is, kicsit fűszerezzétek meg! (én sültkrumpli fűszersót szoktam használni)
Ezután öntsétek bele az első tepsibe, kavarjátok össze és pár percre rakjátok vissza a sütőbe!
És kész is, jóétvágyat! J